ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Κάθε μπουκάλι κρασί μιλάει για τον τόπο του και για τις ιστορίες των ανθρώπων που δούλεψαν τη γη και δέθηκαν μαζί της. Η δική μας ιστορία ξεκινά στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν ο γενάρχης της οικογένειας Κωνσταντίνος, γιός του ιερέα Ιωάννη Σιδέρη ή Παπα-Γιάννη, φύτεψε τα πρώτα αμπέλια του στα Μεσόγεια Αττικής, ξακουστά από τα αρχαία χρόνια για το κλίμα τους. Στο παλιό σπίτι της οικογένειας στην Παιανία, το πρώτο μαρμάρινο πατητήρι έχει χαραγμένη τη χρονολογία 1902.

Σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, τέσσερεις γενιές δούλεψαν με γνώση και μεράκι για να συνεχίσουν την κληρονομιά της οικογένειας. Η μεταφορά του οινοποιείου σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παλλήνη το 1990, και οι συνεχείς επενδύσεις σε προηγμένο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, συνέβαλαν στη σταθερή ανάπτυξη της επιχείρησης και την καταξίωσή της στην ελληνική αγορά.

Σήμερα, τα μάτια μας είναι στραμμένα στις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης και τις νέες γευστικές απαιτήσεις. Ταυτόχρονα, παραμένουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μιας κληρονομιάς 120 χρόνων, συνεχίζοντας να φτιάχνουμε τα κρασιά μας όπως πάντα πιστεύαμε ότι πρέπει να φτιάχνονται, δηλαδή με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ξεχωριστή ταυτότητα, έτσι ώστε να εκφράζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τις ποικιλίες, τους αμπελώνες και τα μακραίωνα οινοποιητικά βιώματα του ιερού τόπου της Αττικής στον οποίο γεννήθηκαν.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Με ιστορία 120 χρόνων, το Οινοποιείο Παπαγιάννης αποτελεί σήμερα μια πρότυπη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας κρασιού, αναδεικνύοντας τις ποικιλίες του αττικού αμπελώνα και καλύπτοντας τις απαιτήσεις των σύγχρονων μεθόδων οινοποίησης.

Το οινοποιείο, καλύπτει έκταση 1000 τ.μ. και απασχολεί 10 εργαζόμενους.

Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο με ραντεβού, Δευτέρα -Σάββατο.
Πρόσβαση με μετρό/προαστιακό στάση Παλλήνη (μπλε γραμμή) και λεωφορείο Α5, στάση στροφή Ανθούσας.