ΑΤΤΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Όταν ο Παπα-Γιάννης φύτεψε τα αμπέλια του στα Μεσόγεια το 1890, η Αττική ήταν ο μεγαλύτερος αμπελώνας στην Ελλάδα με 120.000 στρέμματα. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί σημαντικά, η Αττική, με το χαρισματικό της κλίμα, παραμένει το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής λευκών κρασιών και ένας ιδανικός τόπος για αμπελοκαλλιέργεια.

Λευκές Ποικιλίες
Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο
Ερυθρές ποικιλίες
Κυρίως Αγιωργίτικο, Μερλότ, Καμπερνέτ

Σήμερα
∼65.000 στρέμματα (κυρίως λευκές ποικιλίες)

Σύσταση εδάφους
Mεγάλη ποικιλία εδαφών, κυρίως αργιλώδης με χαμηλή περιεκτικότητα σε οργανικές ουσίες

Κλίμα
Το κλίμα της Αττικής είναι εύκρατο και χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό, ενώ είναι γενικά ήπιο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου

Τοποθεσία
Μεταξύ της θάλασσας και του βουνού.
Τα δικά μας αμπέλια βρίσκονται περίπου 11 χλμ. από τη θάλασσα στους πρόποδες του Υμηττού και ο αμπελώνας έχει υψόμετρο περίπου 150 μέτρα από τη θάλασσα